Päronkaka med mintchoklad

Ina paradbak.
Foto: TV4
Ina Drakfors
Ina Drakfors

Päronkaka med mintchoklad

15 ingredienser

2 h

Inas kaka med maräng, mandel, mintchoklad och päron.

Detta är ett recept från en av de tävlande i programmet Hela Sverige bakar

Ingredienser

portioner bitar

Kakbotten

  • 125 g smör
  • 45 g strösocker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 äggula

Fyllning

  • 140 g mald sötmandel
  • 125 g smör
  • 90 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 äggvita
  • 4 päron
  • 200 g after eight

maräng

  • 4 äggvitor
  • 135 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker

Gör så här

Kakbotten

  1. Blanda alla ingredienser till kakbotten.Tryck ut i en 24 cm springform med ca 3 cm uppvik på kanterna.Ställ i kyl ca 20-30 min.Förgrädda kakbotten i nederdelen av ugnen ca 6-8 min.

Fyllning

  1. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.Tillsätt äggulorna, lite i taget. Rör till en slät smet.Vispa upp vitan luftig och vänd ner i kakan.Vänd sist ner de malda mandlarna och rör till en slät smet.Skala och skär päronen i skivor.
  2. Lägg päronen i botten på kakan, lägg på hackad After Eight och bred över fyllningen. Grädda ca 40 min.

Maräng

  1. Vispa marängen och spritsa ut på kakan. Bränn marängen med en gasbrännare.Servera med grädde eller en vaniljcrème fraiche.