Greve Moltkes päronpaj

5 röster

Päronpaj med päronkonjak och smuldegstopping.

Detta är ett deltagarrecept från programmet Hela Sverige bakar


Visa mer

Du behöver

Mördegsbotten

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 200 g smör
  • 90 g socker (1 dl)
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3-4 stora päron
  • 27 g socker (2 msk)
  • 25 g smör
  • en skvätt päronkonjak

Smuldeg

  • 40 g havregryn (1 dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 45 g socker (0,5 dl)
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Mördegsbotten
    Sätt ugnen på ca 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till mördegen och knåda till en smidig deg. Lägg i kylen och låt vila.
  3. Tryck eller kavla ut mördegen och lägg i pajformarna.
  4. Förgrädda i ca 10 min i mitten av ugnen.
  5. Päronfyllning
    Skala och skär päronen i tunna fina skivor. Lägg i en panna och sautera med smör, socker och päronkonjak.
  6. Smuldeg
    Häll alla ingredienser till smuldegen i en skål och hacka samman.
  7. Lägg i de mjuka päronen i de förgräddade pajskalen och strö över smuldegen. Grädda i ca 15-20 min.
20 september 2013

Laddar fler recept