Sommartårta

3 röster
2 h
10 bitar
Sommartårta
Foto: TV4

Ewys sommartårta med hallon, citronfromage och färsk frukt på toppen.

Visa mer
2 h
10 bitar

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Citronfromage

  • 4 geltinblad
  • 4 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 1 citron, skal och saft
  • 4 dl vispgrädde

Garnering

  • 200 g frysta hallon
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Honungsmelon
  • Vindruvor gröna och blå
  • Färska hallon
  • Carambole
  • Limefrukt
  • Silverkulor

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl potatismjöl bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Häll den i en smord brödad 2-liters form. Grädda mitt i ugnen 35- 40 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  3. Citronfromage
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Vispa äggulor med socker vitt och pösigt. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa grädden.
  4. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner i citronsmeten. Vänd ner grädden.
  5. Montering
    Dela kakan i tre bottnar. Lägg samman med citronfromage och tinade hallon. Bred vispad grädde över och runt tårtan. Garnera med frukt och bär.
24 maj 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept