Mörkt sommarbröd

Mörkt sommarbröd
Foto: TV4

Mörkt sommarbröd med rågmjöl, färsk timjan samt svarta vinbär.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »


4 oktober 2012

Du behöver

  • 5 dl rågsikt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 5 dl filmjölk
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 dl svarta vinbär
  • Smör till formen

Pålägg

  • 200 g färskost
  • Flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smöra formen.
  3. Blanda alla torra ingredienser.
  4. Hacka timjan och häll i.
  5. Häll i filmjölk och sirap, blanda ihop.
  6. Häll i vinbären, blanda raskt ihop.
  7. Klicka ner smeten i formen.
  8. Grädda i cirka 60 minuter.
  9. Ta ur formen och slå in brödet i bakduk.
  10. Blanda färskost med övriga ingredienser. Klicka upp i en skål och servera till brödet.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Elin Werjefelt

Visa alla recept från Elin Werjefelt

Fler från Hela Sverige bakar

Visa alla recept från Hela Sverige bakar