Elins kokosburade nötbrownie

1 röst

Kokosburad nötbrownie med limekräm och hallonsås.

Se fler recept från

Hela Sverige bakar »


Visa mer

Du behöver

Hasselnötsbrownie

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk bakpulver
  • 0,5 dl hackade hasselnötter

Limekräm

  • 100 g färskost
  • 50 g florsocker
  • 1 lime, zest
  • 0,5 lime, saft
  • 1 dl grädde

Hallonsås

  • 500 g frysta hallon
  • ca 2 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 lime, saft

Kokosflarn

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl grädde
  • 4 dl riven kokos
  • 4 physalis, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Häll över smöret.
  5. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
  6. Vänd ner hasselnötterna.
  7. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
  8. Koka hallon, vatten, socker och limejuice. Sila bort fröna. Häll i silikonsprits.
  9. Blanda färskost, florsocker och lime.
  10. Vispa grädde och vänd ihop. Fyll i spritspåse med rostyll.
  11. Blanda samtliga ingredienser till flarnen. Forma till långa "fingertjocka"-korvar.
  12. Grädda på egna bakplåtspapper i 7 minuter. Låt svalna något och forma runt en stans.
  13. Stansa ut små cirklar ur brownien och lägg ihop desserten. Dekorera med physalis.
8 november 2012
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept