Focaccia med kvisttomater och basilika

Focaccia med kvisttomater och basilika
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Focaccia med kvisttomater och basilika

8 ingredienser

Focaccia, ett italienskt bröd smaksatt med kvisttomater och basilika.

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 10 g salt
  • 400 g vetemjöl special
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • färsk basilika
  • kvisttomat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt sedan olivoljan.
  3. Blanda ihop mjöl och salt och häll ut på ett bakbord.
  4. Gör som en grop i mitten och tillsätt vattnet.
  5. Knåda degen tills smidig i ca 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Platta ut degen i en långpanna som är insmord i olivolja. Låt din foccacia jäsa 30 minuter.
  7. Tryck små gropar i degen och häll över lite olivolja till.
  8. Tryck ner tomaterna och strö över flingsalt och färsk basilika. Grädda i cirka 15 minuter.