Flarn med smak av ingefära fylls med limekräm och marinerade jordgubbar.
Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.
Ingredienser
st
flarn
50 g smör
0,5 dl strösocker
2 tsk ingefära, finriven
0,75 dl vetemjöl
limekräm
2 dl vispgrädde
1 förp kesella gourmet/kvarg (à 250 g)
1 limefrukt, skal och saft av
1 dl florsocker
Limemarinerade jordgubbar
1 limefrukt
2 msk honung, flytande
100 g jordgubbar
Gör så här
Ingefärsflarn
Blanda alla ingredienser och bred ut till tunna runda kakor på en smord plåt.
Grädda i 200 grader i cirka fem minuter. Ta ut och låt svalna. Para sedan ihop två och två i samma storlek.
Limekräm
Vispa grädden till ett fast skum.
Blanda i kesella, saft och skal av lime och florsocker. Låt stå kallt till serveringen.
Limemarinad
Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda rivet skal limesaft och honung i en skål och tillsätt tunt skivade jordgubbar. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter. Låt marinaden med jordgubbarna stå kallt till servering.
Montering
Ta två lika stora ingefärsflarn, spritsa på en klick med limekräm, lägg på tunna skivor marinerade jordgubbar på krämklicken. Toppa med ännu ett ingefärsflarn.