Ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar

Ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar
Foto: TV4
Cassandra Lundgren
Cassandra Lundgren

Ingefärsflarn med limekräm och marinerade jordgubbar

Av: Cassandra Lundgren

Från: Hela Sverige bakar

11 ingredienser

30 min

Flarn med smak av ingefära fylls med limekräm och marinerade jordgubbar.

Detta är ett recept från en av de tävlande i Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner st

flarn

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 0,75 dl vetemjöl

limekräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 förp kesella gourmet/kvarg (à 250 g)
  • 1 limefrukt, skal och saft av
  • 1 dl florsocker

Limemarinerade jordgubbar

  • 1 limefrukt
  • 2 msk honung, flytande
  • 100 g jordgubbar

Gör så här

Ingefärsflarn

  1. Blanda alla ingredienser och bred ut till tunna runda kakor på en smord plåt.
  2. Grädda i 200 grader i cirka fem minuter. Ta ut och låt svalna. Para sedan ihop två och två i samma storlek.

Limekräm

  1. Vispa grädden till ett fast skum.
  2. Blanda i kesella, saft och skal av lime och florsocker. Låt stå kallt till serveringen.

Limemarinad

  1. Riv skalet från limen och pressa ur saften. Blanda rivet skal limesaft och honung i en skål och tillsätt tunt skivade jordgubbar. De kan ligga där några timmar om man vill men minst ca 15 minuter. Låt marinaden med jordgubbarna stå kallt till servering.

Montering

  1. Ta två lika stora ingefärsflarn, spritsa på en klick med limekräm, lägg på tunna skivor marinerade jordgubbar på krämklicken. Toppa med ännu ett ingefärsflarn.