Fyllning: Smula sönder det vita brödet. Skala och hacka den gula löken och vitlöken fint. Ansa sellerin och skär i små bitar. Fräs i smör och blanda ner i brödsmulorna. Krydda med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175°. Torka av kycklingen inuti och utanpå. Gnid in den med salt och malen vitpeppar. Fyll kycklingen och lägg den i smord ugnssäker form. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i oljan. Hacka persiljan fint och rör ner. Pensla kycklingen med blandningen, sätt in den i ugnen och stek den i 1 timme och 10 minuter. Köttsaften i låret ska vara klar och genomskinlig.
Borsta och hacka svampen. Skär baconet i strimlor. Lägg svamp och bacon i kall panna, sätt på värmen och låt fräsa tills vätskan kokat in. Fortsätt att fräsa tills baconet fått fin färg. Strö över resten av persiljan, lyft över kycklingen och servera.