Häxfingrar med grönt mos

Häxfingrar med grönt mos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Häxfingrar med grönt mos

12 ingredienser

På barnkalaset till Halloween serveras denna rysliga och jättehemska rätt. Till den serveras grönt potatismos med ogräs. Buuuu!

Ingredienser

portioner
  • 20 prinskorvar
  • 20 sötmandlar, skållade och halverade
  • 4 kycklingben
  • grillkrydda
  • 1 kg mjölig potatis
  • 20 g smör
  • 3,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • ev riven muskotnöt
  • grön hushållsfärg
  • ogräs (persilja)

Gör så här

  1. Benknotorna: Skär loss skinnet på kycklingbenet och tryck ner det så att benet blottas. Krydda med grillkrydda och stek i ugnen på 225° i 20 minuter eller tills köttsaften har en klar färg.
  2. Potatismoset: Koka potatisen mjuk. Mosa den med hjälp av en elvisp. Blanda i smör. Koka upp mjölken, häll den över potatisen och vispa hastigt till en luftig konsistens. Krydda med salt, peppar och lite muskot. Färga med grön hushållsfärg till önskad nyans.
  3. Häxfingrarna: Skär några snitt en bit in på korven. Det ska föreställa hudveck. Stick in en halv skållad mandel i ena änden. Den ska föreställa nagel. Stek korvarna.
  4. Arrangera portionerna på fyra varma tallrikar. En klick mos, en benknota och en "hand" av häxfingrar. Dekorera med lite ogräs (persilja).