Havskräfta med ramslök och grönt currysmör

Havskräfta med ramslök och grönt currysmör
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Havskräfta med ramslök och grönt currysmör

11 ingredienser

30 m

Havskräfta med ett smakrikt smör med grön curry och ramslök, serverat med sparris och rädisor är en riktigt lyxig och god rätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 havskräfta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 limeblad
  • 2 gröna chilifrukter
  • 5 cm ingefära
  • 2 tsk grön curry
  • 200 g smör
  • 1 dl pankoströbröd
  • 30 g ramslök
  • 1 förp grön sparris
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Hacka citrongräs, limeblad, grön chili, ingefära och fräs med grön curry ca 3-4 minuter, dra åt sidan och låt svalna lite för att sedan vispa i smör och panko (önskar du smöret lite fastare i formen kan du tillsätta 1 ägg).
  2. Finhacka ramslök och blanda ner i kryddsmöret.
  3. Dela havskräftorna och täck köttsidan med smöret och sen in i ugnen ca 2-3 minuter på 170 grader.
  4. Servera med nykokt eller grillad grön sparris och tunt hyvlade rädisor!