Snabb middag med extra finess! En med lite mer hälsosam variant på krämig risotto - gjord på mathavre. Serveras med stekt svamp, ugnsbakad torsk och citron.
Värm olja i en djup panna och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök och havreris och låt steka med hastigt. Blanda ner matlagningsvin, vatten och buljongtärning och blanda runt så att buljongtärningen löses upp. Lägg på lock och låt sjuda på låg värme tills havreriset är klart, det ska fortfarande ha en liten kärna. Blanda ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt som du vill ha den, ca 15 minuter.
Dela svamp i mindre bitar och lägg i havreriset tillsammans med spenaten.
Servera torsken med havrerisotton och strö över lite rivet citronskal.