Havrerisotto med ugnsbakad torsk

ViktVäktarna Havrerisotto med bakad torsk
Foto: ViktVäktarna

Havrerisotto med ugnsbakad torsk

12 ingredienser

25 min

ww viktväktarna

Snabb middag med extra finess! En med lite mer hälsosam variant på krämig risotto - gjord på mathavre. Serveras med stekt svamp, ugnsbakad torsk och citron.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 dl havreris
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning (svampbuljong)
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt & peppar
  • 0,5 citron
  • 500 g torsk
  • 250 g skogschampinjoner
  • 70 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Värm olja i en djup panna och stek löken ca 10 minuter på medelvärme. Tillsätt vitlök och havreris och låt steka med hastigt. Blanda ner matlagningsvin, vatten och buljongtärning och blanda runt så att buljongtärningen löses upp. Lägg på lock och låt sjuda på låg värme tills havreriset är klart, det ska fortfarande ha en liten kärna. Blanda ner ost och låt den smälta. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  4. Lägg torsk i en ugnsfast form, salta och peppra och sätt in i ugnen tills den är så genomstekt som du vill ha den, ca 15 minuter.
  5. Dela svamp i mindre bitar och lägg i havreriset tillsammans med spenaten.
  6. Servera torsken med havrerisotton och strö över lite rivet citronskal.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från ViktVäktarna

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna

Läs mer