Hästfilé med kantarellstuvning och hemlagat potatismos

Hästfilé med kantarellstuvning och hemlagat potatismos
Foto: TV4

Hästfilé med kantarellstuvning och hemlagat potatismos

Av: Rolf - Piteå

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

45 m

Stekt hästfilé serveras med stuvade kantareller samt potatismos med västerbottensost och crème fraiche med paprika och chili.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kött

  • ca 700 g hästfilé
  • smör, till stekningen
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Kantarellstuvning

  • 1 l kantareller
  • 5 dl grädde
  • 1 dl idealmjöl, för redning
  • salt
  • vitpeppar
  • smör

potatismos

  • 1 kg mandelpotatis
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 200 g crème fraiche paprika & chili
  • torkad dill, för garnering
  • salt
  • peppar
  • muskot

Servering

  • grönsallad

Gör så här

Potatismos

  1. Skala och koka potatisen. Mosa potatisen med en stomp
  2. Rör i den rumsvarma mjölken och grädden med en sked. Rör i västerbottensosten och crème fraiche. Smak av med kryddorna och sätt i en touch av torkade dillen.

Kantarellstuvning

  1. Hacka kantarellerna och stek i lite smör på låg värme tills vätskan försvinner.
  2. Pudra över mjölet samt häll i grädden och rör om till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar och salt efter eget behag

Kött

  1. Skär köttet i 4-4,5 cm tjocka bitar och salta samt peppra det.
  2. Stek köttet i 3 min på var sida på ganska hög värme. Stäng av värmen och låt köttbitarna ligga kvar i pannan ca 5 minuter innan servering.
  3. Servera maten med en grönsallad.