I samarbete med Hellmann's

Hasselbackssötpotatis med rostad vitlöksmajonnäs

4 röster
1,5 h
4
Hasselbackssötpotatis med rostad vitlöksmajonnäs
Foto: Köket
1,5 h
4

Du behöver

Rostad vitlöksmajonnäs

  • 1 hel vitlök
  • olja till rostning
  • 1,5 dl Hellmann´s majonnäs
  • salt

Sötpotatis

  • 2-4 sötpotatisar (beroende på storlek)
  • 100 g smör
  • 1 dl ströbröd
  • salt
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Vitlöksmajonnäs
    Sätt ugnen på 200 grader. Skala det yttersta skalet på vitlöken, lägg i en ugnsform och pensla med lite olja. Rosta i ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Ta ur klyftorna ur skalet och mixa tillsammans med majonnäs. Smaka av med salt.
  3. Sötpotatis
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skrubba potatisen och skär tunna skivor men inte ända ner. Den ska fortfarande hålla ihop. Smält smör och skeda rikligt med smör över potatisen och strö på salt.
  5. Grädda i 60-90 minuter (beroende på storleken på potatisen). När det återstår ca 20 minuter. Ta ut och ös med smör, strö på ströbröd och ös med ännu mer smör.
  6. Toppa med persilja och servera tillsammans med vitlöksmajonnäsen.
5 april 2018

Fler goda recept