Delikata lammracks

Lammracks
Foto: Tv4

Delikata lammracks

Av: Hasse Brontén

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

1h

serveras med potatisstomp och schyssta lökar. /Hasse Brontén

Vintips
Château de Seguin, art nr 3958

Hasse bjöd även på
Tyst, ful och glad
Hallonyoghurtglass

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammrack
  • mjölig potatis
  • vitlök
  • 1 citron
  • persilja
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • rucolasallad
  • 1 rödlök
  • 1 päron
  • pinjenötter (liten påse)
  • Hallonvinaigrette

Gör så här

  1. Marinera lammet med olja, rosmarin och timjan.
  2. Vändstek köttet i en stekpanna.
  3. Koka potatisen och blanda sedan in rostad vitlök, citron, olivolja och salt.
  4. Pressa potatisen, men inte för mycket så det blir mos, den ska vara lite klumpig.
  5. Lägg upp lammet, potatisen samt salladen på tallriken och ringla olja och hallonvinaigrette över salladen.