Tyst, ful och glad

Tyst, ful och glad
Foto: TV4

Tyst, ful och glad

Av: Hasse Brontén

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

15 min

En fisk och skaldjursceviche dränkt i lime.

VIntips
Santa Ana ECO Torrontes, Artnr 75599

Hasse bjöd även på

Lammracks

Hallonyoghurtglass

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 50 g marulk
  • 50 g lax
  • 50 g pilgrimsmussla
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 1 mango
  • 1 salladslök
  • honung
  • olivolja
  • 10 limefrukter
  • koriander
  • 1 chili, röd

Gör så här

  1. Koka upp marulk, lax och musslor i lime efter att ha skivat allt i jämnstora tärningar.
  2. Låt det ligga i ca tre timmar.
  3. Rör om och se till at det är genomkokt.
  4. Hacka de andra ingredienserna i samma storlek.
  5. Blanda i och tillsätt balsamvinäger och honung.
  6. Avsluta med salt.