Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök

Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök
Foto: Filip Poon
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Haricots verts med röd paprikakräm och schalottenlök

9 ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg haricots verts (frysta funkar)
  • 3 schalottenlökar
  • 150 g ajvar relish
  • 2 dl majonnäs
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • vatten

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlök i tunna ringar (ca 0,5 cm), blanda vitvinsvinäger, socker och 2-3 msk vatten i en skål, tillsätt löken och rör om, ställ åt sidan.
  2. Kräm: blanda majonnäs och ajvar, smaka av med salt peppar och eventuellt lite av vätskan som schalottenlöken ligger i.
  3. Tina haricots verts, (tips: skölj och lägg i varmt vatten i några minuter).
  4. Lägg sedan bönorna på fat, salta och peppra, sprinkla över paprikakrämen och avsluta med schalottenlöken (avrunnen).