Kaffetryffel

Kaffetryffel
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kaffetryffel

Av: Hans Berg

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

1h 25 min

Runda av middagen med farligt goda kaffetryfflar.

Ingredienser

  • 123 g grädde
  • 2,5 g frystrokat kaffe
  • 100 g Guanaja 70 %
  • 12,5 g smör

Gör så här

  1. Koka upp grädden och tillsätt det frystorkade kaffet.
  2. Rör ned smöret vid 40 grader.
  3. Bryt chokladen i en skål, häll över gräddblandningen och rör om tills chokladen smält.
  4. Häll ut tryffeln på ett fat eller i en fyrkantig form, alternativt långpanna och täck med plastfolie. Låt stå 1 timme i kylen.
  5. Forma tryffeln till kulor eller skär dem i fyrkantiga bitar och doppa i mörk choklad.