Salladslöksoppa med löjromstortilla

Salladslökssoppa med löjromstortilla
Foto: tv4

Salladslöksoppa med löjromstortilla

Av: Hans - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 minuter

Soppa på salladslök och potatis serveras i små glas. Förrätten toppas med smörstekta löjromtortillas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 2799 Winkl Sauvignon Blanc

Ingredienser

portioner
  • 2-3 potatisar
  • 5 dl salladslök, strimlad
  • 5-6 dl hönsbuljong
  • 2 dl körvel
  • 2 msk vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 2 små mjuka tortillabröd
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 50 g löjrom

Gör så här

Soppa

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken (ta med så mycket som möjligt av det gröna).
  2. Koka potatisen mjuk i hönsbuljongen ca 8 min.
  3. Tillsätt salladslöken och koka ytterligare 2-3 min.
  4. Tillsätt körvel och mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare.
  5. Smaka av med grädde salt och peppar. Späd med mer hönsbuljong om soppan blir för tjock.

Tortilla

  1. Skär brödet i 4 st avlånga snittar. Stek i smör ca 1 min på varje sida i stekpanna och låt svalna på hushållspapper.

Servering

  1. Häll upp den varma soppan i glas eller liten skål. Bred crème fraiche på brödet, klicka på löjrom och garnera med körvel. Lägg tortillan ovanpå glaset och servera.