Kungens fisk

0 röster
5
Visa mer
5

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex kolja, torsk, gös eller plattfisk
  • 10 cm av det vita på en purjolök
  • 2 små morötter
  • 1 palsternacka
  • 0,5 rotselleri
  • 1 ?2 msk solrosolja till stekning
  • 2 dl vitt vin
  • 1 förp saffran (1/2 g)
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • Till garnering
  • 1 liten burk musslor
  • 150 g rensade räkor
  • 1 knippe hackad dill och persilja

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna i tunna stavar och skivor, fräs dem hastigt i olja utan att de blir brynta, rör om försiktigt så att grönsakerna inte går sönder. Häll på vinet och låt alkoholen koka ur i några minuter.
  2. Lägg fiskfiléerna på grönsakerna. Blanda saffran med grädden och häll över fisken, skaka så att saffransgrädden blandar sig ordentligt med fisk och grönsaker. Låt sjuda i 15?20 minuter.
  3. Garnera med musslor, räkor, dill och persilja. Barbro serverar alltid med pressad potatis, det förenar sig fint med saffranssåsen, så gott!
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept