5 dl rågflingor, finns oftast på samma ställe i affären som havregrynen
150 g torkad frukt som hackas grovt (ex blåbär, tranbär, torkade aprikoser, katrinplommon ta det just du gillar)
150 g blandade nötter, grovt hackade (jag har sötmandel och hasselnötter)
50 g bovetepuffar eller efter behag
50 g pumpakärnor
2,5 msk malen kanel (gott!)
2,5 msk malen kardemumma
3 msk psylliumfrön (loppfrön)
3 msk linfrön, krossade
4 msk olja
4 msk vatten
2 kanelstänger
Gör så här
Blanda havregryn, rågflingor, malen kanel, kardemumma, vatten och olja i bunke, blanda väl. Häll ut det jämt fördelat på en långpanna. Sätt in i 225 grader varm ugn i 10 min. Håll lite koll så att det inte bränns vid då olika ugnar kan ge olika resultat.
Tillsätt nötterna och puffarna och låt stå 5 min till i ugn. Muslin är klar när den fått fin färg och det doftar underbart av kanel och kardemumma. Låt svalna!
Tillsätt psylliumfrön, linfrön, pumpakärnor, kanelstänger och den torkade frukten. Blanda och häll upp i en lufttät burk.