Slick Vic’s grilled bacon ‘n’ blue cheese burger

Slick Vic’s grilled bacon ‘n’ blue cheese burger

Slick Vic’s grilled bacon ‘n’ blue cheese burger

Av: Victor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

24 ingredienser

40 minuter

En USA-osande rätt för den med vuxna smaklökar. Hamburgaren äts med pickles, pommes frites och coleslaw på sidan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 2128 Terredora Fiona d'Avellino

Ingredienser

portioner

Hamburgare

  • 450 g nötfärs
  • 150 g kalvfärs
  • 1 msk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 msk soja
  • 4 hamburgerbröd
  • 100 g ädelost
  • 100 g bacon, ca 8 cm långa bitar
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • ketchup och senap

pommes frites

  • 250 g pommes frites
  • 8-9 dl frityrolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

coleslaw

  • 4 dl kål, riven (eller finstrimlad)
  • 1 dl morot, riven
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 4-6 hela inlagda ättiksgurkor, skurna längsgående

Gör så här

  1. Börja med att göra coleslaw. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Ställ in den i kylen medan du tillagar det andra.
  2. Skär upp ättiksgurkorna längsgående och ställ undan i kylen.

Hamburgare

  1. Sätt igång grillen.
  2. Lägg all färs i en stor skål och blanda i kryddor samt soja. Rör runt allt med en träslev tills det blandat sig.
  3. Forma fyra stycken hamburgare och lägg på ett fat.
  4. Skär lagom stora skivor av ädelosten för fyra burgare.
  5. Skär fyra tomatskivor och skär bacon i cirka 8 centimeter långa bitar.
  6. Gå ut och lägg burgarna på grillen och grilla till önskad stekgrad, för rött är inte att rekommendera för hamburgare men det där är ju personligt.
  7. Lägg baconet och brödet på grillen när burgarna börjar bli klara. I slutskedet vänder du burgaren en sista gång och lägger direkt på osten så att den hinner smälta på den varma ytan.
  8. Lägg tillsammans burgare, tomat, salladsblad och bacon i brödet, men ha locket på sidan det ser trevligare ut. Servera tillsammans med ketchup och senap.

Pommes frites

  1. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera sedan i omgångar till knapriga, gyllene pommes frites. Det tar bara någon minut för att få färg.
  2. Lägg upp pommes fritesen med en hålslev på en bricka med hushållspapper så att oljan kan rinna av. Strö över flingsalt och gärna nymalen svartpeppar innan servering. Servera pommes frites nygjorda.
  3. Lägg hamburgaren i korgen/på tallriken, med brödets lock, pommes frites och ättiksgurkorna vid sidan av. Servera coleslawen i en separat skål.