Torskrygg med chèvremos och rödvinssky

15 röster
45 min
4

Kokt torsk serveras med potatismos smaksatt med getost och en rödvinssky.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Torsk

  • 800 g torskrygg
  • 1 gul lök

Chèvremos

  • 12 medelstora potatisar
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör

Rödvinssky

  • 0,5 flaska rött vin
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl flytande köttbuljong
  • 1 pkt bacon
  • färsk timjan
  • maizena
  • soja

Gör så här

  1. Torsk
    Vatten saltas och kokas upp med lök. Torsken kokas ca 7-8 min.
  2. Chèvremos
    Skalad potatis kokas i salt vatten.
  3. Blanda den kokta potatisen med smör och grädde. Bryt ner chèvreost i bitar i moset. Rör snabbt runt så osten mjuknar.
  4. Rödvinssky
    Fräs morot, lök, timjan och bacon i en kastrull tillsammans med tomatpuré. Häll på rödvinet. Låt puttra i ca 5 min.
  5. Sila av såsen.
  6. Tillsätt köttbuljong och en skvätt vatten beroende på önskad styrka.
  7. Red av med maizena. Soja tillsätts för önskad mörkhet på såsen.
25 mars 2014
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept