Torskrygg med chèvremos och rödvinssky

Torskrygg med chèvremos och rödvinssky
Foto: TV4

Torskrygg med chèvremos och rödvinssky

Av: Tomas - Strömstad

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 min

Kokt torsk serveras med potatismos smaksatt med getost och en rödvinssky.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Torsk

  • 800 g torskrygg
  • 1 gul lök

Chèvremos

  • 12 potatisar
  • 150 g chèvreost
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör

Rödvinssky

  • 37,5 cl rött vin
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl köttbuljong, flytande
  • 1 förp bacon
  • färsk timjan
  • majsstärkelse
  • soja

Gör så här

Torsk

  1. Vatten saltas och kokas upp med lök. Torsken kokas ca 7-8 min.

Chèvremos

  1. Skalad potatis kokas i salt vatten.
  2. Blanda den kokta potatisen med smör och grädde. Bryt ner chèvreost i bitar i moset. Rör snabbt runt så osten mjuknar.

Rödvinssky

  1. Fräs morot, lök, timjan och bacon i en kastrull tillsammans med tomatpuré. Häll på rödvinet. Låt puttra i ca 5 min.
  2. Sila av såsen.
  3. Tillsätt köttbuljong och en skvätt vatten beroende på önskad styrka.
  4. Red av med maizena. Soja tillsätts för önskad mörkhet på såsen.