Tagliatelle med korv i en mustig gräddsås

35 röster
4

Tagliatelle med korv, bacon och solgula grönsaker i en mustig gräddsås. Receptet är beräknat till fyra personer.

Vintips från Thine
I Castei Ripasso della Valpolicella, nr 22409, 119 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp tagliatelle

Sås

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl Västenbottenost, riven
  • 4 msk tomatketchup
  • 1 msk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 3 tsk paprikakrydda
  • Maizena, ljus redning efter behag
  • 2 paket bacon
  • 0,5 falukorv
  • 1 gul paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 purjolök
  • 1 burk majs

Gör så här

  1. Värm upp grädden och rör ner crème fraiche i en kastrull, blanda sedan i de övriga ingredienser.
  2. Vispa kraftigt när såsen börjar koka upp och tillsätt Maizenaredning efter behag.
  3. Tärna baconet och falukorven i små tärningar samt finhacka grönsakerna, stek sedan allt i en stekpanna tills de fått fin färg.
  4. Lägg ned de stekta ingredienserna i såsen.
  5. Toppa pastan med den krämiga röran och lite riven parmesanost.
27 mars 2012
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept