Knaperstekt hargryta med rotfrukter och svartvinbärsgelé

2 h
4
Knaperstekt hargryta med rotfrukter och svartvinbärsgelé
Foto: TV4

Långkok med hare, gul lök, morötter och potatis. Serveras med gul sparris, jordgubbar och svartvinbärsgelé.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 oktober 2014
2 h
4

Du behöver

Hargryta

  • 1 hare, styckad
  • 5 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 7 morötter
  • 7 potatisar
  • vatten
  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk svartpeppar
  • 1,5 msk vitpeppar
  • 2 dl smör
  • 8 gula sparrisar
  • 4 färska jordgubbar
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Dela haren i 4-5 bitar. Gnid in haren i kryddorna. Bryn haren i 2 dl smör, ca 15 min på hög värme. Ha den i en stekgryta och täck med vatten. Låt koka i 2 timmar.
  2. Skala lök, potatis och morötter och skär dem i småbitar. Ha i lök och morötter i stekgrytan när det återstår 20 min av koktiden. Tillsätt grädde, salt och kryddor. Koka potatisen separat när det återstår ca 30 minuter av tillagningstiden för grytan.
  3. Servera haren med kokt potatis och svartvinbärsgelé, dekorera med gul sparris och jordgubbar.
Kommentera receptet

Fler goda recept