Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

53 röster
45 min
4
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Sandefjordsås

  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 300 g smör
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 3 limefrukter, skal och saft

Torskrygg

  • 800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 100 g smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pressad potatis

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan. Lägg sedan in den i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.
  3. Värm upp grädde och crème fraiche och tillsätt smöret. Låt detta smälta ihop. Det får EJ koka!
  4. Smaka av såsen med buljong, limesaft och limeskalet.
  5. Pressa den kokta potatisen precis innan servering.
22 september 2014

Fler goda recept