Torskrygg med sandefjordsås och pressad potatis

55 röster
45 min
4

Smörstekt torsk serveras med gräddig limesås och pressad potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Sandefjordsås

  • 3 dl grädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 300 g smör
  • 1 msk kycklingbuljong
  • 3 limefrukter, skal och saft

Torskrygg

  • 800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF:s riktlinjer)
  • 100 g smör att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pressad potatis

  • 800 g mjölig potatis
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Stek torskryggen med skinnsidan ner först och sedan på andra sidan. Lägg sedan in den i ugnen på 150 grader tills den har en innertemperatur på 52 grader.
  3. Värm upp grädde och crème fraiche och tillsätt smöret. Låt detta smälta ihop. Det får EJ koka!
  4. Smaka av såsen med buljong, limesaft och limeskalet.
  5. Pressa den kokta potatisen precis innan servering.
22 september 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept