Vitchokladmousse med passionsfrukt

9 röster
15 minuter
4

Vitchokladmousse med passionsfrukt, honung, maräng och apelsinskal.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
15 minuter
4

Du behöver

  • 100 g vit choklad av fin kvalitet
  • 50 g flytande honung
  • 100 g turkisk yoghurt
  • 4-5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st passionsfrukt
  • 50 g maränger
  • 2 st apelsiner

Gör så här

  1. Häll grädden i en stor skål och vispa, tillsätt vaniljsockret och vispa tills det tjocknar och blir krämigt.
  2. Tillsätt sedan honungen och blanda försiktigt, rör sedan ned yoghurten. Ställ i kylskåpet medan du smälter den vita chokladen.
  3. Vit choklad är känslig så var försiktig när du smälter den. 
  4. Rör ned den smälta chokladen i blandningen och häll upp i portionsskålar/cocktailglas. Ställ i kylen och lått stelna cirka 1,5-2 timmar.
  5. Skrapa ur passionsfrukterna och garnera moussen.
  6. Strö över maränger efter önskad mängd och garnera med rivet apelsinskal över marängerna.
12 oktober 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept