Entrecote på Sidvalls vis

10 röster
35-40 min
4

Entrecote och potatiskaka med ramslökssmör samt rödvinsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
35-40 min
4

Du behöver

Potatiskaka

  • 10-12 st stora fasta potatisar
  • 100 g västerbottenost
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl färsk basilika och timjan
  • 1 st äggula
  • Salt
  • Peppar

Rödvinssås

  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 st vitlök
  • 1 nypa socker
  • 3 dl rödvin
  • 1 nypa rosmarin
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk balsamvinäger

Ramslökssmör

  • 50 g smör
  • 1 bunt ramslök
  • 1 nypa salt

Entrecote

  • 600 g entrecote
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Potatiskaka
    Sätt på ugnen på 190 grader. Koka potatis i saltat vatten. Häll bort vattnet och tillsätt alla ingredienser och vispa med elvisp tills att det blir ett fluffigt mos.
  2. Häll sedan upp moset i en ugnsform och toppa med lite ost på toppen. Låt stå i ugnen tills att moset är gyllenbrunt på toppen.
  3. Rödvinssås
    Svetta den finhackade rödlöken tillsammans med vitlök och sockret. Tillsätt rödvinet och rosmarinen, låt koka upp. Tillsätt fonden tillsammans med vattnet och låt puttra. Sila av såsen och red av med lite maizena till lagom konsistens.
  4. Ramslökssmör
    Blanda ihop allt och låt stå i rumstemperatur tills servering.
  5. Stek entrecoten i smör och olja i 1-1,5 min per sida och låt vila i folie i några minuter.
    Skär sedan upp i fina skivor. Garnera med smörstekta minimorötter och sparris.
19 mars 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept