Rabarber med vanilj- och mandelparfait

Rabarber med vanilj- och mandelparfait
Foto: TV4

Rabarber med vanilj- och mandelparfait

Av: Robin - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

135 min

Rabarber med vanilj- och mandelparfait. En underbar dessert där syrligt möter sött.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Mandelparfait

  • 2 äggulor
  • 40 g florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl smetana
  • 1,5 gelatinblad, blötlagda
  • 25 g mandel, flagad och rostad

Inkokt rabarber

  • 4 rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Vispa äggulor och florsocker fluffigt.
  2. Skrapa ner frön från vaniljstången.
  3. Vänd i smetana och gelatinblad. Häll i formar och frys.
  4. Skär stjälkarna på längden och skär sedan varje längd i 2 cm stavar.
  5. Koka upp rabarber, socker och vatten och låt koka på låg värme i cirka 2,5 minuter.
  6. Ta ur parfaiten ur formarna och vänd i flagad mandel. Lägg upp parfaiten på en grund av rabarber.