Chokladfondant med halloncoulis

29 röster
5

Chokladbakelse med hallonsås. En fransk efterrätt med krämig insida.

Dryck
Rånäs Brännvin, Sverige (serveras iskall)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Visa mer
5

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 60 g mjöl

Hallonsås

  • 250 g tinade bär eller färska hallonen
  • 3 msk socker

Gör så här

  1. Smält smör och choklad.
  2. Vispa äggen med sockret.
  3. Vänd ihop allt och sikta i mjölet.
  4. Slå upp i smorda formar och ställ i frysen. Hit kan du förbereda.
  5. Baka av från frys (ca 200 grader i 10 minuter).
  6. Häll hallon och sockret i en mixer och kör en slät sås och sila bort hallonens frö
  7. Vid servering: Gör en spegel med hallon såsen på en kall tallrik, lägg på fondanten och lägg lite färska hallon på toppen.
15 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept