Farbror Hasses Kiviksäpple med kardemummagrädde och bär

Farbror Hasses Kiviksäpple med kardemummagrädde och bär
Foto: TV4

Farbror Hasses Kiviksäpple med kardemummagrädde och bär

Av: Pia - Ystad

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

20 m

Små söta äppelpajer med toscatäcke serveras med kardemummagrädde, blåbär och hallon.

Dryckestips
”Whisky och äpple Cocktail” Art nr: 646

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 5 Kiviksäpplen (inte för hårda)
  • smör till stekpannan
  • strösocker
  • kardemumma

Toscasmet

  • 200 g smör
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl Kellogg's tranbärsmüsli
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 dl mandelspån

Servering

  • mandelspån
  • vispgrädde
  • kardemumma
  • hallon
  • blåbär

Gör så här

  1. Smöra stekpannan, ta ut kärnhusen i äpplena, skiva dem med skalet på. Lägg i stekpannan, strö över lite strösocker och kardemumma.
  2. Häll övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och rör runt. Värm upp på platta. Häll sedan toscasmeten över äpplena. Strö lite mandelspån över.
  3. Sätt i ugn i ca 20 min, 200 grader. Låt vila. Servera med vispad grädde med kardemumma samt hallon och/eller blåbär.