Pavlova i miniatyr med rödvinskokta päron och calvadosgrädde

Pavlova med rödvinskokta päron
Foto: tv4

Pavlova i miniatyr med rödvinskokta päron och calvadosgrädde

Av: Pia - Österlen

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

2 timmar

Den klassiska efterrätten pavlova fungerar alltid. Här serveras den med päron kokta i rödvin och calvadosgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
8048 Kopke Fine ruby

Don Simon Sangria – En halvsöt och stiltypisk sangria med aromer av rödvin, apelsiner, kanel och äpplen. Många av de kryddor som lagen till desserten är gjord på återfinns i vinet och kombinationen kommer att bli väldigt harmonisk.

Ingredienser

portioner4 - 6

Pavlova med rödvinskokta päron och calvadosgrädde

  • 2 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 kg fast päron
  • 5 dl rött vin
  • 2 dl strösocker
  • citron
  • 2 kanelstänger
  • 1 krm muskot, riven
  • grädde
  • calvados

Gör så här

  1. Smörj och sockra 4-6 portionsformar.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med ättikan. Tillsätt sockret och vispa ytterligare 5 minuter.
  3. Fördela marängen i formarna med en sked. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 35 minuter. Stäng av ugnen – men låt Pavlovan stå kvar i ett par timmar.
  4. Koka ihop en lag med rödvin, citron, socker, kanel och muskot.
  5. Skala päronen men spara skaften. Lägg försiktigt päronen i den varma lagen och låt koka under lock i 30-40 minuter till päronen är mjuka. Vänd päronen då och då.
  6. Ta upp päronen ur lagen. Låt lagen koka vidare till 1/3 av lagen återstår.
  7. Placera cocotten med Pavlova på en tallrik. Lägg upp ett päron vid sidan av. En klick grädde med calvados är gott till. Ringla gärna lite av lagen över päronen.