Mascarponetårta

koket.se
Mascarponetårta
Foto: TV4

Mascarponetårta

Av: Peter - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En tårta med vuxen smak som blir mastig och inte så söt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Se Peter - Skellefteå laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 sockerkaksbottnar
  • 4 äggulor
  • 2,3 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 4 msk espressopulver
  • 3 msk cognac
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • form, med löstagbar kant

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt, häll i mascarponeost och vispa kraftigt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  3. Tag 1 dl vatten häll ner espressopulver. Lägg ner gelatinbladen och värm tills de smälter, tillsätt konjak.
  4. Vispa grädde och blanda med ostsmeten.
  5. Häll kaffeblandningen på tårtbottnarna och lägg ostsmeten mellan.
  6. Börja med en tårtbotten och häll på hälften av kaffeblandningen, bred sedan ut hälften av ostsmeten, upprepa med en ny tårtbotten.
  7. Pudra först florsocker sedan kakao överst.
  8. Ställ i frysen 1 timme före servering eller frys in och plocka fram före servering.