Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom

15-20 min
4
Gubbröra på varmrökt fjällröding med löjrom
Foto: TV4

Lyxig men enkel förrätt med gubbröra gjord på röding. Toppas med löjrom och rödlök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 oktober 2014
15-20 min
4

Du behöver

  • 150 g varmrökt fjällröding, odlad i Sverige
  • 2 potatisar, kokta kalla skalade
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 msk rödlök, finhackad
  • 2 msk gräslök
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 bitar knäckebröd

Garnering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk löjrom
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Plocka ur kött från den hela varmrökta rödingen och hacka ner det lite. Skala potatisen och skär ner i bitar. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
  2. Blanda sedan ihop allt i en skål och tillsätt crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Servera sedan röran på knäckebröd. Garnera med rödlöken, dillen och löjrommen.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept