Öländsk oxfilé provençale

Oxfilé provencale
Foto: TV4

Öländsk oxfilé provençale

Av: P-O - Öland

Från: Halv åtta hos mig

3 ingredienser

ca 45 m

Få ingredienser och lätt att göra. Imponera med en lyxig middag från P-O på Öland.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Zardoz 6552, 139 kr.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg välputsad filé
  • 1,5 kg potatis
  • 200 g aromsmör (vitlök, flingsalt, persilja)

Gör så här

Oxfilé provençale

  1. Bryn filen hastigt runtom i gryta. Ta av värmen, grovpeppra och salta aningen. Potatisen tunnskivas och lättsteks i smör.
  2. En halvtimme före servering sätts potatisen in i ugnen på 200 grader. Samtidigt steks filen färdig i grytan i ca 20 min. Skär köttet i ej alltför tjocka skivor och lägg ovanpå de varma potatisarna.
  3. Garnera med vitlökssmöret. En enkel fräsch grönsallad serveras till, pressa gärna en halv citron över.