Öländsk oxfilé provençale

3 röster
ca 45 m
4

Få ingredienser och lätt att göra. Imponera med en lyxig middag från P-O på Öland.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck
Zardoz 6552, 139 kr.

Visa mer
ca 45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg välputsad filé
  • 1,5 kg potatis
  • 200 g aromsmör (vitlök, flingsalt, persilja)

Gör så här

  1. Oxfilé provençale
    Bryn filen hastigt runtom i gryta. Ta av värmen, grovpeppra och salta aningen. Potatisen tunnskivas och lättsteks i smör.
  2. En halvtimme före servering sätts potatisen in i ugnen på 200 grader. Samtidigt steks filen färdig i grytan i ca 20 min. Skär köttet i ej alltför tjocka skivor och lägg ovanpå de varma potatisarna.
  3. Garnera med vitlökssmöret. En enkel fräsch grönsallad serveras till, pressa gärna en halv citron över.
28 november 2013
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept