Jordärtskocksoppa med pilgrimsmussla och champagne

koket.se
Jordärtskocksoppa med pilgrimsmussla och champagne
Foto: TV4

Jordärtskocksoppa med pilgrimsmussla och champagne

Av: Oscar - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

40 min

En skvätt champagne och en halstrad pilgrimsmussla lyfter jordärtskockssoppan till helt nya höjder. 

Servera gärna champagnen du använder i soppan även i glasen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Oscar - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g jordärtskocka
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl champagne, torr
  • 1,5 dl grädde
  • 2-3 msk smör
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 4 pilgrimsmusslor

Gör så här

  1. Börja med att skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar.
  2. Hacka upp schalottenlöken och vitlöken och fräs i ett par matskedar smör. När löken blivit glansig slänger man i jordärtskockorna och låter dem gå med en stund.
  3. Fyll sedan upp kastrullen med buljong precis så det täcker skockorna och låt koka tills de är mjuka. Häll sedan av en del av vätskan och mixa alltihop, tillsätt sedan grädden och lite av buljongen till önskad konsistens och låt koka upp.
  4. När soppan är klar torkas pilgrimsmusslorna och steks sedan snabbt i lite olja och smör i en varm stekpanna.
  5. Servera soppan i en låg skål med pilgrimsmusslan i mitten och precis innan servering häller man på en skvätt fin champagne.