Martas kycklingrulle

POPULÄRT
Martas kycklingrulle
Foto: TV4

Martas kycklingrulle

Av: Martin - Örebro

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

60 min

Kycklingrullad fylld med grillad paprika, pinjenötter, färskost och basilika. Krämig gräddsås med smak av rostad vitlök och ugnsbakad delikatesspotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kycklingrulle

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 röda paprikor, delade på mitten
  • 25 g pinjenötter
  • 100 g färskost
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 12 skivor panch

Sås

  • 8-10 klyftor vitlök, med skal
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk cognac

potatis

  • 500 g delikatesspotatis (små)
  • 0,5 dl olja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rosta paprika i 200 grader i ugnen tills skalet blir svart, ca 30 minuter. Låt svalna, skala paprikorna och skär i åtta strimlor. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de får lite färg. Skär upp kycklingfiléerna försiktigt och banka ut dem till ca ½ cm tjocklek.
  2. Bred på färskosten och lägg fem basilikablad, två strimlor paprika och pinjenötter på varje kycklingfilé. Rulla ihop kycklingen och flytta över på plastfolie. Vira plasten runt kycklingen och rulla varsamt ihop till en fin rulle.
  3. Sjud i vatten i 15-20 minuter. Ta upp och låt svalna. Ta bort plasten och linda in varje rulle i tre skivor panchetta. Stek på kycklingrullarna innan servering.
  4. Rosta vitlöksklyftorna med skal i ugn 200 grader cirka 15 minuter, låt de svalna och skala dem. Tillsätt alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sedan sjuda i 10 min. Mixa såsen slät.
  5. Skölj potatisen och lägg i långpanna tillsammans med oljan. Bakas i 200 grader cirka 45 minuter tills potatisen är mjuk och skalet fått fin färg, salta.