Piccata milanese med spenat och ruccola

Piccata milanese med spenat och ruccola
Foto: TV4
Maria Arnholm - politikervecka
Maria Arnholm - politikervecka

Piccata milanese med spenat och ruccola

Av: Maria Arnholm - politikervecka

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

1 h

Två varianter på piccata milanese  - aubergine och kalvinnanlår som panerats i parmesan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kalvinnanlår/2 små aubergine
  • ca 200 g parmesanost
  • 2 ägg

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 750 g passerade tomater
  • 0,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • smör, till stekning
  • 2 tsk rosmarin
  • peppar
  • salt
  • 1 skvätt rödvin

Rucola- och spenatsallad

  • 1 förp ruccolasallad, färdigsköljd
  • 1 förp bladspenat
  • 1 citron, skalet
  • några nypor dill, persilja och basilika
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tomatsås

  1. Skala, hacka och fräs gul lök i smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. Häll i de passerade tomaterna. Börja med att värma de passerade tomaterna. Krydda med salt och peppar. Låt puttra på svag värme i någon timme.

Kalvinnanlår/aubergine

  1. Banka ut kalvinnanlåret alt salta av auberginen. Riv parmesanosten och blanda riven parmesanost med ägg. Precis innan serveringen vänds köttet/auberginen i ost- och äggröran och steks på hög värme under kort tid. Servera genast.

Rucolasallad

  1. Skölj rucolan. Tillsätt dill, persilja och basilika samt zest från en citron. Värm upp spenat och blanda allt till en ljummen sallad som du saltar och pepprar på.