Bresaolalindad oxfilé med klyftpotatis

Bresaolalindad oxfilé med klyftpotatis
Foto: tv4

Bresaolalindad oxfilé med klyftpotatis

Av: Liv - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

ca 40 min

Bresaolalindad oxfilé som serveras med klyftpotatis och sparrissås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Vatten med citron

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé, i fyra bitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 8-10 skivor bresaola

Sås

  • 700 g grön sparris
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 120 g chèvreost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • potatisklyftor i ugn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i klyftor, salta och peppra och stoppa in dem i ugnen. Formen ska vara inne i ca 40 min.

Skär av det nedersta på sparrisen, dela sedan det som är kvar av sparrisen på mitten och koka allting i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Ta sedan upp sparrisen så den inte blir överkokt och spara kokvattnet.

  1. Ta de nedersta delarna på sparrisen och lägg ner i en mixer, spara de fina topparna till dekoration.
  2. Mixa sparrisen slät med 1dl kokvatten, salt, peppar och hälften av chèvren.
  3. Putsa oxfilén fri från hinnor, krydda med salt och peppar.
  4. Bryn köttet i en het panna med smör i. Se till att alla sidor av bitarna får färg.
  5. Linda in varje bit i breasolan, och lägg sedan bitarna i en stor ungsform. Runtom köttbitarna häller du såsen och sen lägger du in hela formen i ugnen, sänk ugnen till 175 grader då köttet är inne. Köttet ska få innertemperatur 60 grader.
  6. Koka de fina sparrisknopparna ca 2 minuter till så dom blir mjuka och goda.
  7. Ta ut köttet och smula sedan över resterande getosten över köttbitarna. Servera med sparris och potatisklyftorna