Jannes abborrgryta

3 röster
30 min
4

Krämig fiskgryta med abborre, lök och persilja. Serveras med kokt potatis och ärtor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Grytan

  • 12 abborrfiléer
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl crème fraiche, 34 %
  • 2 dl grädde, 40 %
  • 30 g fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit peppar
  • färsk persilja

Servering

  • kokt potatis
  • små ärter

Gör så här

  1. Hacka de båda gula lökarna och fräs dem i smöret i en stekpanna. Rulla abborrfiléerna och lägg dem på den frästa löken.
  2. Rör ihop crème fraiche, grädde och persilja, smaka av med salt och peppar (fisken kräver ganska mycket salt). Häll över blandningen över fisken och låt det puttra tills att fisken är klar, ca 15-20 min.
  3. Koka potatisen och de små ärtorna. Garnera grytan när den är färdig med färsk persilja. Servera grytan med potatis och ärtor och njut.
29 oktober 2014

Fler goda recept