Köttfärs- och grönsaksfylld filodeg på salladsbädd med tsatsiki

Köttfärs- och grönsaksfylld filodeg på salladsbädd med tsatsiki

Köttfärs- och grönsaksfylld filodeg på salladsbädd med tsatsiki

Av: Lejla - Mjölby

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

45-60 min

Vårrullar fyllda med köttfärs och grönsaker. Serveras med tsatsiki och en fräsch sallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Faustino VII är ett ugnt fruktigt vin från Spanien som med sin mjuka karaktär klarar av att möta de många olika smakerna som rätten bjuder på.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 500 g köttfärs (eller kycklingfärs)
  • 1 rödlök (stor)
  • 1 röd paprika
  • 1 ask champinjoner
  • 1 förp filodeg
  • 1 förp lätt crème fraîche
  • 1 msk paprikapuré (stark)
  • 1 förp gräddfil
  • 1 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

sallad

  • 1 förp rucolasallad
  • 1 förp körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 förp fetaost

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i en stor stekpanna.
  2. Skölj och hacka, lök, paprika och champinjoner och blanda ner i köttfärsen. Stek allt tillsammans tills grönsakerna börjar få lite färg.
  3. Häll i cremé fraichen och paprikapuré, blanda det ordentligt med grönsakerna och köttfärsen. Låt det sedan svalna i 10 min.
  4. Under tiden gör tsatsikin. Häll gräddfilen i en skål. Riv eller hacka gurkan, och riv en vitlöksklyfta. Blanda allt tillsammans, salta och peppra efter eget tycke.
  5. Ta ett blad filodeg och vik det på mitten så att det blir dubbelt. Ta sedan 1-2 matskedar köttfärs och lägg i mitten på filodegen. Börja rulla och vik in sidorna så att det blir som en vårrulle.
  6. Värm sedan rapsoljan i en panna och stek rullarna så att de får fin färg på båda sidor.
  7. Skölj och blanda ihop salladen, krydda lite med salt och lite olivolja. Lägg upp på det på ett stort fat.
  8. Lägg sedan vårrullarna på och toppa med en klick tsatsiki.