Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

40 min
4
Spela video Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis
Foto: TV4

Stekt oxfilé serveras med gräddig gorgonzolasås samt bakpotatis tillagad i micron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 november 2014
40 min
4

Du behöver

  • 6-7 hg oxfilé
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 bakpotatisar

Sås

  • 400 g gräddig gorgonzola
  • 1 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g smör
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Skär köttet i 4 jämna skivor.
  2. Tvätta bakpotatis noga, torka torrt. Stick med en gaffel på bakpotatisens alla sidor. Lägg på ett fat och kör i mikron (800 watt) 5 min/potatis. Vänd på potatisen efter halva tiden. När potatisen är klar lägg i foliepapper.
  3. Skala och hacka löken. Smält smör och gorgonzola i kastrull, tillsätt lök och dijonsenap sist grädden, låt koka i ca 10 min.
  4. Krydda köttet med salt och vitpeppar och halstra ca 2 minuter på varje sida innan servering. Grilla köttet i grillpanna på het värme så alla sidor får fin färg,
  5. Lägg upp fint på tallrikar och garnera med något som du tycker är fint.
Kommentera receptet

Fler goda recept