Tournedos gorgonzola à la Kristina med bakad potatis

8 röster
40 min
4

Stekt oxfilé serveras med gräddig gorgonzolasås samt bakpotatis tillagad i micron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 6-7 hg oxfilé
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 bakpotatisar

Sås

  • 400 g gräddig gorgonzola
  • 1 gul lök
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g smör
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Skär köttet i 4 jämna skivor.
  2. Tvätta bakpotatis noga, torka torrt. Stick med en gaffel på bakpotatisens alla sidor. Lägg på ett fat och kör i mikron (800 watt) 5 min/potatis. Vänd på potatisen efter halva tiden. När potatisen är klar lägg i foliepapper.
  3. Skala och hacka löken. Smält smör och gorgonzola i kastrull, tillsätt lök och dijonsenap sist grädden, låt koka i ca 10 min.
  4. Krydda köttet med salt och vitpeppar och halstra ca 2 minuter på varje sida innan servering. Grilla köttet i grillpanna på het värme så alla sidor får fin färg,
  5. Lägg upp fint på tallrikar och garnera med något som du tycker är fint.
13 november 2014

Fler goda recept