Blandad fruktsallad toppad med yoghurt och mynta

koket.se
Blandad fruktsallad toppad med yoghurt och mynta
Foto: TV4

Blandad fruktsallad toppad med yoghurt och mynta

Av: Kristina - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Fräsch och syrlig fruktsallad som toppas med myntayoghurt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Kristina - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 bananer
  • 2 päron
  • 2 äpplen
  • 20 vindruvor, urkärnade
  • 150 g hallon
  • 1 apelsin
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 knippe färsk mynta

Gör så här

Blandad fruktsallad

  1. Skala frukten, skär i tärningar och skivor. Häll i hallon, blanda samman i skål. Pressa apelsinen och häll över fruktblandningen. Låt stå och dra kallt.

Sås

  1. Blanda hackad mynta med yoghurt. Häll upp frukten i portionsskålar, häll en liten klick av såsen på fruktsalladen. Garnera med myntablad.