Lime- och citronpaj

Lime- och citronpaj
Foto: TV4

Lime- och citronpaj

9

5 steg att laga

14 ingredienser

Syrlig och frisk lime- och citronpaj som serveras med vispgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

Pajskal

  • 3 dl vetemjöl (går bra med fullkornsmjöl)
  • 2 msk rörsocker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 limefrukt
  • 1 citron
  • 1-2 dl vetemjöl

Garnering

  • 1 limefrukt
  • florsocker
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Gör pajskalet. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen i ca 30 min, eller i frysen ca 10 min.  
  3. Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Rör ner mjöl, vaniljsocker och den ovispade grädden.
  4. Riv skalet på lime och citron och pressa ut saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet som sedan hälls i pajskalet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 i ca 30 minuter. Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och skiva lime att garnera med. Servera pajen lite ljummen eller kall med vispad grädde.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer