Kall kokt röding med skarpsås

1 h
4
kall kokt röding
Foto: tv4

Röding som kokats i lag serveras med skarpsås och dillpotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

10 april 2014
1 h
4

Du behöver

Potatis

  • beräkna två medelstora potatisar per person
  • dill

Skarpsås

  • 1 hårdkokt äggula
  • 1 rå äggula
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1,5 dl tjock grädde, vispad
  • 2 msk dill, hackad
  • 0,5 tsk salt och vitpeppar

Kall kokt rödingfilé

  • 8 hg rödingfilé

Till kokning av lag, varje liter vatten

  • 1 dl matättika
  • 1 msk salt
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot
  • 1 citron
  • dill

Gör så här

  1. Sås
    Mosa gulan och blanda med råa gulan, blanda med vinäger, senap, salt och peppar.
  2. Bland försiktigt med grädden.
  3. Röding
    Blanda och koka lagen.
  4. Lägg i filéerna sjud i ca 7 minuter. Låt fisken kallna i spadet.
  5. Garnera fisken med citronklyfta och dillkvist, servera med potatis och skarpsås.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept