Rosépepparfilé med klyftpotatis

Rosépepparfilé med klyftpotatis
Foto: TV4

Rosépepparfilé med klyftpotatis

Av: Johan - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

Receptet på rosépepparfilé med medelhavsinspirerad klyftpotatis är beräknat till fyra personer. En klassisk rätt i ny kostym. Här möter vi verkligen Jäkel som Don Corleone. Rosépepparn gifter sig på ett fantastiskt sätt med de övriga ingredienserna i såsen.

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kött

  • 600 g nötytterfilé, skivad
  • salt
  • peppar
  • smör

Rosépepparsås

  • 1 gul lök, stor, finhackad
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk worcestersås
  • 0,5 msk soja
  • 1 vitlök, riven
  • 1 msk rosépeppar
  • smör

Potatis

  • 800 g potatis, sköljd putsad och klyftad (oskalad)
  • 100 g kalamataoliver
  • 1 förp fetaost
  • 2 rödlökar, tunna klyftor
  • salt
  • peppar

Sallad

  • rucolasallad
  • körsbärstomater
  • rödlök
  • crema di balsamico hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra köttet, stek lätt på båda sidor.
  3. Fräs löken. Blanda övriga ingredienser och häll dessa över löken.
  4. Låt koka upp.
  5. Lägg sedan ner köttet i såsen, häll upp i ugnsfast form. Låt stå i ugnen i ca 20 min.
  6. Höj värmen i ugnen till 200 grader.
  7. Koka potatisklyftorna mjuk i lätt saltat vatten, låt de rinna av.
  8. Placera på bakplåtspapper, häll över övriga ingredienser och ställ i ugn.
  9. Salta lätt innan servering.
  10. Blanda ruccola, körsbärstomater och tunna klyftor av rödlöken.
  11. Ringla hallonbalsamico över salladen.