Brownie med en hint av chili

Brownie med en hint av chili
Foto: tv4

Brownie med en hint av chili

Av: Jimmy - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Chili- och chokladkaka som serveras med mango och crème fraiche smaksatt med lime

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 
Dryck
8048 Kopke Fine Ruby Port 375ml, Douro, Portugal
Ett sött, smakrikt och fruktigt portvin. Sötman i vinet möter sötman från brownin.

Ingredienser

portioner
  • 125 g osaltat smör
  • 100 g mörk choklad 70 %, i bitar (ekologisk)
  • 50 g hasselnötter, grovhackade
  • 1 färsk röd chilifrukt, urkärnad o hackad
  • 40 g kakao, siktat
  • 33 g vetemjöl, siktat
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 180 g farinsocker
  • 2 ägg (kravmärkta)
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 mango, skivad fint
  • 2 limefrukter, saften från en halv och rivet skal från båda

Gör så här

  1. Förbered en form ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält choklad och smör i kastrull över vattenbad och blanda tills den är slät. Tag kastrullen av värmen och låt svalna en aning.
  3. Blanda sedan kakao, mjöl, bakpulver och socker i en separat skål. Tillsätt blandningen till chokladen och blanda i chili och nötter.
  4. Tillsätt ägg och blanda tills du får en slät konsistens.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen ca 20-25 min, se till att inte grädda för länge, du vill att den ska vara härligt kladdig på insidan. Låt brownien svalna.
  7. Under tiden så river du limeskal från ett par lime (bara det gröna...) samt pressar saften från halva. Blanda saft och skal med crème fraichen.
  8. Skiva mangon och lägg upp den tillsammans med créme fraichen på faten du serverar på. Sist men inte minst brownien som toppen på kronan. Servera och njut!