Mascarponecheesecake med färska hallon och blåbär

Mascarponecheesecake
Foto: tv4

Mascarponecheesecake med färska hallon och blåbär

Av: Jessica - Söderhamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min + 3 h

En riktigt god cheesecake med mascarpone och färska bär. Serveras lättfryst, så den passar perfekt under varma sommarkvällar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Nederburg Noble Late Harvest 2012 har en doft av kryddig och fruktig karaktär. Söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Det är ett dessertvin med balanserad syra och söt eftersmak som med fördel kombineras till desserter av frukt och bär.
Art.nr: 741 Ursprung: Sydafrika

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, skalet
  • 200 g mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g digestivekex
  • 1 msk crema di balsamico hallon
  • 200 g färska blåbär
  • 200 g färska hallon

Gör så här

  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
  3. Rör ner mascarponeosten.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg i en plastpåse och krossa med en kavel.
  7. Varva smulorna och smet i en sockerkaksform eller i portionsskålar. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
  8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
  9. Frys smeten i 3-4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
  10. Garnera med bären och lite crema di balsamico hallon.