Jordärtskockscappuccino med lokal snacksbricka

0 röster
30 min
4

Vitlöksdoftande jordärtskockssoppa serveras i cappuccionform. Serveras med lammkorv, rökt renkorv och crostini.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1+2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Snacksbricka

  • 100 g lammkorv
  • 100 g rökt renkorv
  • 12 crostini

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna. Skär i bitar. Finhacka vitlöken. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och buljong. Rör om. Låt koka i 15 minuter eller tills allt är mjukt.
  3. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och 1 dl mjölk och värm. Smaka av med salt och peppar. Servera i cappuccinokoppar.
  4. Späd 1 dl soppa med 2 dl mjölk, värm och skumma med stavmixer.
  5. Toppa soppan med skum för att få cappuccinoutseendet.
  6. Servera snacksbrickan och crostini tillsammans med soppan.
20 oktober 2014

laddar fler recept

Laddar fler recept