Marohns homeburger med caesarstyle-dressing

POPULÄRT
Marohns homeburger med caesarstyle-dressing
Foto: tv4

Marohns homeburger med caesarstyle-dressing

Av: Isac - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 min

Hamburgare med mald bacon i färsen. Toppas med edamerost och en caesardressing. Serveras med klyftpotatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 200 g tärnad bacon, mixad (ej för finmixad, ca färsstorlek)
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor edamerost
  • 1 tomat, skivad
  • 0,25 rödlök, skivad
  • 6 romansallad, grovstrimlade
  • 4 Max hamburgerbröd (Frisco)
  • 8 potatisar, klyftade
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 vitlöks-crème fraiche
  • 3 msk parmesanost, riven
  • 1 krm svartpeppar
  • ketchup

Gör så här

  1. Koka potatisklyftor försiktigt i saltat vatten (koka ca 4 minuter efter att potatisen kokat upp), häll av.
  2. Blanda färs, mixad bacon, rökta paprikapulvret och salt. Dela på fyra och forma till 4 stycken hamburgare, stek i panna och lägg upp på fat. Lägg på osten.
  3. Fritera potatisen i olja, häll av och salta. Gör iordning sallad, rödlök och tomat och lägg upp på ett fat.
  4. Blanda riven parmesan med vitlöks-crème fraiche och krydda med svartpeppar efter tycke och smak.
  5. Värm hamburgarna i ugn eller i mikrovågsugn, lägg mellan bröden. Servera med klyftpotatis, såser och grönsaker vid sidan om så gästen själv får välja.